Selecteer een pagina

Speciaal voor NOAB-leden bieden NOAB en het FRC (nu SBR Nexus) \de actie Eerste Hulp bij Aansluiten aan. NOAB-leden die aan een aantal criteria voldoen, krijgen ondersteuning op kantoor om aan te sluiten op SBR Nexus. Dat houdt in dat er een SBR-expert op kantoor langskomt, om ervoor te zorgen dat het kantoor op SBR Nexus worden aangesloten en dat de eerste (test)rapportages worden ingezonden.

NOAB-leden positief
Michel Hamer, directeur bij NOAB licht toe: “Uit onderzoek onder NOAB-leden blijkt dat 96% in SBR wil aanleveren als dat voordelen biedt. Daarnaast ziet NOAB dit als een logisch vervolg op de reeds verplichte aanleverstromen. Tenslotte is het een onderdeel van het totale digitaliseringsproces in de branche.”

De voorbereiding biedt duidelijke voordelen: “NOAB-leden die in SBR aanleveren zijn koploper en klaar voor de nieuwe verplichtingen. Daarnaast kunnen ze in één keer op de juiste manier aanleveren, wat de snelheid en efficiency ten goede komt. En: een NOAB-kantoor kan zich onderscheiden op het gebied van zekerheid en kwaliteit door een NOAB-verklaring toe te voegen aan de kredietrapportage.”